Povrat robe i reklamacije

Pravo na jednostrani raskid Ugovora (povrat narudžbe) imaju svi kupci VIKTOR web shopa. Kupac je dužan obavijestiti trgovca o svojoj odluci da raskida ugovor prije isteka roka za jednostrani raskid Ugovora (14 dana od primitka robe).

Zahtjev za jednostrani raskid Ugovora podnosi se na način da se popunjeni obrazac pošalje mailom na adresu narudzbe.viktor@gmail.com. Zahtjev za jednostruki raskid Ugovora (obrazac za povrat robe) možete skinuti klikom na ovaj link

Ako naše osoblje procijeni da je vraćena roba neoštećena i u neoštećenoj originalnoj ambalaži, izvršit ćemo povrat novca na Vaš račun.


Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati djelatniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. 

Kupac ima pravo u roku od 14 kalendarskih dana od dana dostave proizvoda na zamjenu ili povrat proizvoda ukoliko:

  • naručeni proizvod ima tvorničkih nedostataka
  • naručeni proizvod neispravan
  • dostavljeni su proizvodi koji nisu naručeni

VIKTOR obrt će na osnovu zahtjeva za povrat ili zamjenu, kupcu vratiti sredstva na račun ili zamijeniti proizvod s novim u roku 14 dana od datuma primitka vraćenog proizvoda na skladište. U slučaju da zamjenski proizvod nije više raspoloživ, moguć je povrat sredstava ili zamijena za drugi proizvod.

Povrat dostavljenih proizvoda vrši se dostavom na adresu:

VIKTOR obrt za proizvodnju i trgovinu
Mokošićka 1, 10 040 Zagreb
Hrvatska

U slučaju opravdane reklamacije, VIKTOR obrt snosi troškove povrata. Korisnik je obvezan dostavljene proizvode vratiti u stanju u kojem su mu dostavljeni i u originalnom pakiranju (pakiranje u kojem je roba i dostavljena) uz predočenje računa.

U kojem roku moram zatražiti povrat?

Povrat na sve artikle, dužni ste zatražiti u roku od 14 dana od primitka paketa.

Što kad zatražim povrat ako mi se proizvod ne sviđa ili ne odgovara? Nakon kojeg vremena moram vratiti proizvod?

Nakon što zatražite povrat, kontaktirat će Vas naše osoblje i dati uputstva za izvršenje povrata. Ukoliko je zahtjev odobren, roba se putem ekspresne dostave mora vratiti o Vašem trošku u roku od dva radna dana od zatraženog povrata.

Zašto je moj zahtjev za povratom odbijen?

Kako bi dobili točan odgovor na to pitanje molimo da nam se obratite na e-mail narudzbe.viktor@gmail.com , a u naslovu maila napišete broj narudžbe.

Ako vratim proizvod dobivam li natrag puni iznos koji sam platio/la?

Ako Vaš zahtjev za povratom bude odobren, a pregledom proizvoda utvrdimo da je vraćena roba neoštećena i u originalnoj ambalaži, vratit ćemo vam puni iznos na tekući račun.